Официално: Ливърпул продаде Коутиньо на Барселона

Ливърпул и Барселона официално обявиха трансфера на Филипе Коутиньо в каталунския гранд. Предполага се, че сделката е на стойност 142 милиона паунда (според някои източници сумата е 145 млн.), като около 36 млн. от тях ще бъдат под формата на бонуси. Самият Коутиньо ще подпише договор за 5,5 години с новия си клуб.

Според краткото съобщение, публикувано на сайта на мърсисайдци, двата клуба са се споразумели помежду си, като остава играчът да премине медицински прегледи и да договори личните си условия. От „Камп Ноу“ пък разкриха, че освобождаващата клауза в договора на Коу ще бъде 400 милиона евро.

В момента бразилецът е в Лондон, откъдето ще лети за Барселона. Утре той ще наблюдава на живо двубоя на „блаугранас“ с Леванте, а в понеделник трябва да премине медицински прегледи. Ако всичко е наред, той ще дебютира в четвъртък в двубоя срещу Селта за Купата на Краля.

Трансферът на Коутиньо се превръща във втория най-скъп в историята на футбола след този на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен (б.ред. това е така, ако не се брои сделката за Килиан Мбапе, който засега официално играе под наем в ПСЖ от Монако, но общата стойност на този трансфер се изчислява на 180 милиона евро). Трансферът е и най-скъпият в историята на британския футбол.

Ливърпул купи Коутиньо от Интер през 2013-а за 8,5 милиона паунда.

Bet365 предлага възможност за залагане на разнообразна гама от спортове, лиги и пазари. Ако сте футболен фен, bet365 залагания на живо има най-изчерпателното меню на пазарите за залагания на футбол, които можете да си представите. Ако има предварително съществуващ футболен пазар, можете да сте сигурни, че bet365 предлага същия пазар в играта.

Ако искате да заложите в мач, Bet365 футбол на живо е далеч от конкуренцията. Дълбочината на пазарите, на които можете да залагате по време на футболен мач са наистина невероятни. За лиги като “Висшата лига”, залаганията на живо на bet365 предлагат най-голямата дълбочина на пазарите, които можете да си представите.

Вече можете да заложите на първия гол на всеки мач. Чувствайте се в безопасност, като знаете, че ако вашият играч вкара по всяко време на играта Bet365 ще ви плати! Залозите се уреждат за всички голмайстори с коефициент 1/3 за неограничени места в 90 минутна игра!