За Левски или за ЦСКА-София ще се окаже фатален 13-ият кръг?

Отборите на Левски и ЦСКА-София се изправят днес от 16 часа в дербито на 13-ия кръг в Първа лига. Двубоят противопоставя втория и третия във временното класиране и предизвиква огромен за родните стандарти зрителски интерес.

Очакванията са за над 25 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“, което ще превърне срещата в най-посетената през настоящия сезон. И двата отбора афишираха шампионски амбиции и ще гонят победата, за да останат в битката за върха с шампиона и временен лидер Лудогорец.

ЦСКА-София влиза в мача като лек фаворит на букмейкърите, но като цяло двубоя се очертава равностоен. Очакванията са силните страни на двата тима – нападението на ЦСКА-София и защитата на Левски, да се неутрализират взаимно и въпросът е кой ще сбърка пръв. Треньорът на Левски Делио Роси няма да прави промени в състава, спечелил с 1:0 срещу Етър във Велико Търново в предишния кръг.

На вратата ще заеме мястото си Митрев, пред него в защита ще действат Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Горанов. В халфовата линия ще видим Панайотов и Гомес, а в атаката ще се разчита на Вутов, Буш и Прохазка, подпомагани от по-задна позиция от френската звезда Габриел Обертан, който е възстановен за важния сблъсък. ЦСКА-София записа две поредни ремита и уби темпото, с което държеше под напрежение Лудогорец. Един успех над Левски ще върне самочувствието на футболистите на Стамен Белчев в преследването на голямата цел. Белчев има две въпросителни за състава. Той се колебае Барт или Чорбаджийски да си партнира с Николай Бодуров в центъра на отбраната.

Другата дилема е за левия фланг на атаката, като там колебанията са по-големи. Варианти са Кирил Десподов, Кевин Меркадо и Густаво Кулма. На останалите постове нещата са ясни. Отново ще се търсят атаки по фланга и ще се разчита Фернандо Каранга да материализира някое от центриранията.

Треньорът Стамен Белчев изведе ЦСКА-София до две победи с по 3:0 над Левски откакто пое тима, но тогава „сините“ бяха водени от Николай Митов, докато сега отборът от „Герена“ ще бъде нареден от италиански специалист.

При всички положения и двата отбора са длъжни да изиграят един качествен двубой заради зрителите и да защитят претенциите си.

Независимо какъв вид спорт харесвате, залозите на bet365 имат какво да предложат. Независимо дали става дума за футбол, тенис, баскетбол, хокей на лед, бейзбол, крикет, голф, конни надбягвания, хрътки. Всичко е на разположение в bet365 залози за вас.

В допълнение, Bet365 излъчва на живо над 50 000 събития годишно, които са достъпни за всички потребители. Задължително условие е, че трябва да имате достатъчно средства в сметката си, за да покриете минималния залог.

И едно съоръжение за потребителите на Bet365. Една от функциите, предлагани от конзолата на живо, е да преместите събития в секцията Предпочитани. Намира се в горния ляв ъгъл на екрана. Така че, когато се интересувате от дадена среща, не е нужно непрекъснато да я търсите при другите.