Наполи не се затрудни на старта

Отборът на Наполи започна новия сезон в Серия „А“ с убедителен успех с 3:1 като гост на Верона. Неаполитанците демонстрираха познатия атакуващ стил и спокойно можеха да спечелят и по-убедително. Автогол на Самуел Супрайен в 32-ата, Аркадиуш Милик в 39-ата и Фаузи Гулам в 62-ата бяха точни за гостите.

Почетното попадение за домакините пък бе дело на ветерана Джампаоло Пацини от дузпа в 83-ата минута. Гостите завършиха мача в намален състав, след като Елсейд Хисай бе изгонен при нарушението за дузпата.

Иначе мачът стартира с по-добра игра на Наполи и още в 3-ата минута удар на Лоренцо Инсиние бе спасен от вратаря. Именно Инсиние бе най-активен в предни позиции за гостите и имаше още три възможности за гол. Първо в 18-ата минута стреля над вратата, след това минута по-късно шутът му бе спасен, а в 29-ата минута получи чудесно центриране и стреля от воле, но покрай вратата.

Хосе Кайехон също пропусна добра възможност за Наполи в 27-ата минута, когато бе изведен в пеналта, но стреля твърде слабо, за да затрудни вратаря.

По-добрата игра на гостите в крайна сметка доведе до гол, но той падна по доста куриозен начин. В 32-ата минута след центриране от корнер вратарят Николас се размина с топката и от крака на Супрайен тя се озова във вратата за 0:1.

В 40-ата минута неаполитанците успяха и да удвоят преднината си. Те организираха страхотна контраатака, Инсиние подаде за Милик, който с прецизен удар от движение бе точен за 0:2.