Атлетико Мадрид показа голям характер срещу новак

Атлетико Мадрид показа голям характер и се добра до равенство 2:2 в първия си мач за новия сезон в Примера дивисион. „Дюшекчиите“ губеха с 0:2 и бяха останали с човек по-малко на терена, но въпреки това успяха да вземат поне точка от този двубой.

Кристиан Стуани бе дал преднина на домакините с два гола в 23-ата и 25-ата минута. След това в 66-ата Антоан Гризман доста спорно бе изгонен от игра заради симулация и спор със съдията. Дори и с 10 души на терена обаче гостите стигнаха до равенството с голове на Анхел Корея в 78-ата и Хосе Хименес в 85-ата минута на срещата.

В началото Атлетико даваше вид, че е по-добрият тим на терена и в 14-ата минута гостите създадоха първата по-интересна ситуация в мача като Саул Нигес опита далечен удар, преминал над вратата.

Играчите на Жирона обаче въобще не изглеждаха стъписани и в 23-ата минута успяха да открият резултата при първата си голова възможност. Тогава Гранел центрира в наказателното поле и Стуани с глава простреля вратата на Ян Облак за 1:0.

Само две минути по-късно защитата на гостите капитулира за втори път. Отново след центриране в пеналта бранител не се намеси добре и прати топката към Стуани, който отново с глава почти по идентичен начин удвои преднината на своя тим.