Критерий на УЕФА може да създаде големи проблеми на 80% от клубовете в България

Покрай шумотевицата със сектора за гости на “Лудогорец арена” реши да прегледа и публикува критериите на УЕФА и БФС за лицензиране на клубните стадиони.

УЕФА дели стадионите на четири различни категории. Срещи от груповата фаза на ШЛ и ЛЕ могат да се играят на стадион, който отговаря на четвърта категория. В България такъв е единствено този на Лудогорец. Всички останали съоръжения не отговарят на изискванията на УЕФА, включително и “Васил Левски”, като там се провеждат срещи, защото УЕФА прави сериозни компромиси.

Относно критериите за лицензиране на стадиони в Първа лига, в правилника на БФС е записано нещо, което в близко бъдеще може да създаде големи проблеми на почти всички родни клубове.

Става въпрос за недостатъчния брой покрити места. От футболния съюз уведомяват, че УЕФА препоръчва 1/3 от местата да са покрити, като в близко бъдеще това може да стане задължително условие за лиценз.

Интересено е и изискването на БФС за тоалетни на съоръженията. То е да има една тоалетна и един писоар за 100 мъже и една тоалетна със седалка за 50 жени. Трябва да има осигурени умивалници с поне студена вода, кърпи за ръце и / или устройство за топъл въздух.

Тоалетните трябва да бъдат светли, чисти и хигиенични и да се въведе процедура за тяхното пазене при всяко провеждано събитие.

Т.е. в сектор за 5000 зрители, който не разполага със санитарни съоръжения (б.а. примерно сектор “Г” на стадион “Българска армия”), клубът трябва да осигури минимум 50 химически тоалетни.

Bet365 Mobile вече предлага спортни предавания на живо на вашия iPhone, iPad или Android. Това включва футбол, баскетбол, тенис, крикет, снукър, дартс и скуош. Нуждаете се от нещо допълнително, за да гледате live Bet365 на вашия смартфон.

Трябва да имате открит баланс в профила си и / или да сте направили залог в Bet365 през последните 24 часа. Важно е да се отбележи, че bet365 има много богата програма за залагания на живо, включваща разнообразие от спортове. Около 90% от спортните игри, предлагани от Bet365, също могат да се гледат в реално време.

Bet365 предлага близо 40 различни вида спортове, както и различни опции за залагания. Коефициентите на Bet365 са едни от най-високите онлайн. За почти всички спортове с някои малки изключения. Що се отнася до големите футболни лиги, Bet365 е един от лидерите с високи коефициенти.

Някои квалификации и правила, както и пълните Общи условия за офертите на bet365 могат да бъдат намерени на съответните страници на уебсайта на bet365.