Тежка гилотина на „Бернабеу“, грандиозен провал за Реал Мадрид

Кралят на света Реал Мадрид отпадна шокиращо от турнира за Купата на краля след поражение у дома с 1:2 от Леганес в мач реванш от 1/4-финалите. „Лос бланкос“ бяха спечелили с 1:0 преди седмица, но тази вечер не показаха достатъчно футболни мотиви, за да отстранят своя съперник и справедливо бяха елиминирани. За първи път в 115-годишната си история Реал отпада за Ла Копа след победа в първия мач като гост. Домакините видимо бяха подценили двубоя и платиха висока цена. Хави Ерасо откри в 32-ата минута, Карим Бензема изравни (47), а попадение на Габриел в 55-ата осигури историческо класиране напред за скромния тим от едноименното мадридско предградие.

Капитанът Серхио Рамос се завърна след контузия, а Зинедин Зидан заложи на множество резервни футболисти. Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и титулярната полузащитна тройка получиха почивка. Карим Бензема поведе нападението, подкрепян от Лукас Васкес и Марко Асенсио. Гостите от „Бутарке“ бяха подредени в 4-2-3-1 с централен нападател Клаудио Бовю.
„Белите“ за пореден път изиграха постно и разсеяно първо полувреме. „Лос пепинерос“ пък играеха със самочувствие и загатнаха, че може да се получи изненада. В петата минута Бовю тресна дясната греда на Кико Касийя след пряк свободен удар. В 15-ата Дарко Брашанац опита изстрел, който се оказа безобиден за вратаря. Домакините дори не припарваха до вратаря на гостите, а акциите им бяха безидейни и незавършени. Лега се възползва от това и на няколко пъти показа острота в предни позиции. В 32-ата минута гостите стигнаха до откриване на резултата. Ашраф Хакими и Начо Фернандес не се разбраха и подариха топката на Хави Ерасо. Бившият играч на Атлетик Билбао видя, че вратарят беше излязъл напред и от 20 метра насочи топката към десния горен ъгъл – 0:1. В 38-ата Бензема не успя да засече топката с плонж при остро центриране отдясно. В 45-ата Бовю стреля много атрактивно със странична ножица, след което топката прелетя много опасно над гредата. Второто полувреме започна с гол във вратата на гостите след първия точен удар на „лос бланкос“. Реал организира добра акция отдясно, Бензема много хитро се измъкна от защитата и поиска топката в наказателното поле. Французинът я получи и от малък ъгъл копна над вратаря – 1:1. Това никак не стресна Леганес. В 52-ата Габриел беше заел прекрасна позиция, но след силното центриране заби топката в земята и само създаде суматоха. В 55-ата Габриел се реваншира с превъзходен гол с глава. След центриране от корнер той загърби Тео Ернандес и не остави никакъв шанс на Касийя – 1:2.

След попадението „лос меренгес“ заградиха своя съперник почти в наказателното му поле. Акциите на домакините обаче не завършваха с опасни удари. В 71-ата тимът от „Бутарке“ оформи чудесна контра: Ерасо получи топка в наказателното поле от Бовю, но Тео Ернандес застана на пътя и блокира шута. В 81-ата домакините създадоха великолепен голов шанс. Бензема много хитро се изтегли на дузпата и там получи подаване. Френският нападател стреля мощно, но вратарят Шампан показа великолепен рефлекс. По-малко от минутка по-късно Майорал насочи опасно с глава – топката премина встрани. В 85-ата Серхио Рамос стреля с глава под гредата, но Шампан внимаваше и изби. До края домакините се опитваха да отбележат чрез запазената си марка – центрирания от двата фланга. Късметът обаче не им се усмихна и те напуснаха терена под освиркванията на по-малко от 50 хиляди зрители, заели места по трибуните.

момента сезонът е пълен провал за колоса от „Бернабеу“. В Примера Барселона е отчайващо далеч в класирането. Реал трябва да намери себе си в Шампионската лига, но там го чака тежко препятствие – Пари Сен Жермен.

Независимо какъв вид спорт харесвате, залозите на bet365 имат какво да предложат. Независимо дали става дума за футбол, тенис, баскетбол, хокей на лед, бейзбол, крикет, голф, конни надбягвания, хрътки. Всичко е на разположение в bet365 залози за вас.

В допълнение, Bet365 излъчва на живо над 50 000 събития годишно, които са достъпни за всички потребители. Задължително условие е, че трябва да имате достатъчно средства в сметката си, за да покриете минималния залог.

И едно съоръжение за потребителите на Bet365. Една от функциите, предлагани от конзолата на живо, е да преместите събития в секцията Предпочитани. Намира се в горния ляв ъгъл на екрана. Така че, когато се интересувате от дадена среща, не е нужно непрекъснато да я търсите при другите.