Мачовете за Купата днес: срам за Морето, героизъм в Радомир, Цар Иван III и „болярите“ напред

Отборът на Монтана хвърли бомбата за момента в 1/16-финалната фаза от турнира за Купата на България. Феро и компания изхвърлиха елитния Черно море от надпреварата, след като го победиха с 2:1 с гол на Петър Атанасов в последната, 90-а минута.

В истински герои пък се превърнаха футболистите на Струмска слава (Радомир), които с човек по-малко стигнаха до пълен обрат при домакинството си на Созопол. Нападателят на Етър Иван Петков реализира три гола с глава за победата с 4:2 като гост на Поморие и до голяма степен сам прати „болярите“ в следващата фаза на турнира.

В „Надежда“ Локомотив (София) победи с 2:1 Верея, като любопитното е, че в един момент „железничарите“ бяха на терена с 12 души, а гостите – с 9. Ботев (Враца) надигра с 3:1 след продължения Пирин (Благоевград), а Славия най-лесно си осигури участието в следващата фаза на надпреварата, след като надигра с 2:0 Черноморец в Балчик. В последния двубой от програмата за деня Литекс победи с минималното 1:0 Витоша (Бистрица).

Вчера елитните ЦСКА-София, Левски, Берое, Дунав и Септември (София) се класираха за 1/8-финалите. Същото стори и втородивизионният Царско село. Последните три 1/16-финала са утре и противопоставят Марица (Пловдив) – Локомотив (Пловдив), Оборище (Панагюрище) – Лудогорец и Локомотив (Горна Оряховица) – Ботев (Пловдив).