Любослав Пенев в пълния му блясък и големите провали – защо клубовете искат Михайлов

Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов се ползва с подкрепата на голяма част от футболните клубове в България. Поне така излиза до този момент, тъй като 21 клуба са обявили, че твърдо ще застанат зад бившия вратар.

Три седмици преди конгреса девет отбора от Първа лига са обявили, че ще гласуват за члена на Изпълкома на УЕФА, като сред тях са представители на почти всички големи областни центрове в страната – София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново и др.

В същото време досега само аматьорите от ”А” областна група 2 в зона „Перник” – Черногорец (Ноевци), споделят вижданията и вярват в Любослав Пенев и Николай Илиев. Отваряме скоба, че към днешна дата кандидатурата на Пенев не е издигната.

Като цяло може да обобщим, че българският футбол иска Борислав Михайлов. Не медиите и журналистите, а клубовете и президентите им, които влагат средства и малко или много развиват и поддържат жив родния футбол в тези трудни икономически времена. Вотът до този момент не е никак изненадващ. Причината е, че Борислав Михайлов натрупа доста опит и успя да спечели доверието на УЕФА. По този начин в българския футбол се наляха доста пари. Не случайно в последната година се вложиха средства за нови бази, терени и осветление на стадионите. Разбира се, и с помощта на държавата.
От своя страна пък Пенев не успява да спечели доверието на клубовете поради две основни причини. Първата – той няма никакъв опит като ръководител, като изключим провала като президент на ЦСКА през 1999 г. Втората е липсата на каквато и да е стратегия и съмнението относно хората, които стоят зад него. Оставяме на страна заучените фрази и голите обещания, които бившият нападател избълва.

Статистиката никога не лъже, а тя категорично показва, че Пенев е бил голям футболист, който е постигнал множество успехи. Същото обаче не може да се каже за кариерата му извън терена. Като треньор има само едно спечелено отличие – шампионска титла с Литекс през 2011 година. С националния отбор в квалификациите записа 4 победи, 5 равенства и 5 загуби. Има известен период и като играещ президент на ЦСКА, който не се запомни с нищо. Прави впечетление, че Пенев се задържа само по няколко месеца в клубните си отбори.

Bet365 Mobile вече предлага спортни предавания на живо на вашия iPhone, iPad или Android. Това включва футбол, баскетбол, тенис, крикет, снукър, дартс и скуош. Нуждаете се от нещо допълнително, за да гледате live Bet365 на вашия смартфон.

Трябва да имате открит баланс в профила си и / или да сте направили залог в Bet365 през последните 24 часа. Важно е да се отбележи, че bet365 има много богата програма за залагания на живо, включваща разнообразие от спортове. Около 90% от спортните игри, предлагани от Bet365, също могат да се гледат в реално време.

Bet365 предлага близо 40 различни вида спортове, както и различни опции за залагания. Коефициентите на Bet365 са едни от най-високите онлайн. За почти всички спортове с някои малки изключения. Що се отнася до големите футболни лиги, Bet365 е един от лидерите с високи коефициенти.

Някои квалификации и правила, както и пълните Общи условия за офертите на bet365 могат да бъдат намерени на съответните страници на уебсайта на bet365.