Легендите на Трета лига: „ексцентричният“ Югоизток

След като започнахме поредицата „Легендите на Трета лига“ и си припомнихме детайлно славните мигове на някои от най-емблематичните лица на Югозапад, е време да обърнем поглед към Югоизточната Трета лига, където изобилието от култови личности е не по-малко.

Напротив, ако на Югозапад можем да говорим за някаква романтика, то тук ексцентричността взима връх с наличието на няколко колоритни фигури. Един от героите ни е „принц“, друг футболен „трубадур“ и „номад“, трети – носещ звучния прякор „Марадончо“.

В един или друг етап от кариерата си, те бяха сред елита на България, като някои се задържаха по-дълго и оставиха траен спомен сред феновете, а други се запомниха повече с култовите си изцепки, своенравния и буен характер и ексцентричността.

Георги Какалов е една от култовите личности на пловдивски регион. 33-годишният футболен трубадур е сменил цели 24 отбора в кариерата си, като най-впечатляващ е тригодишният му период му в Ботев (Пловдив) – между 2005 и 2008-a.

Представянето му при “канарчетата” дори му носи повиквателна за националния отбор и записва минути в контролата срещу Финландия през март 2008 година, когато начело на “трикольорите” е последният специалист, извел ги до голям форум – Пламен Марков.

Въпреки че е пловдивско дете, Какалов започва кариерата си в Литекс, където обаче записва само три мача и е пратен под наем в Белите орли и Видима-Раковски. Следва кратък период в Спартак (Плевен), преди да се завърне в родния град, за да заиграе за “канарчетата”.

Една от най-емблематичните случки по време на престоя му в Ботев е, когато отбелязва гол във вратата на Левски и под екипа си показва бял потник с импровизиран надпис с маркер „CSKA“. В радостта си отива пред скамейката на “сините” и изкрещява към Станимир Стоилов: “Имаш ли нещо да кажеш?” През 2008 година заминава за първи път в чужбина – за тима на Динамо (Минск), а след това следват множество отбори „по света и у нас“. В „А“ група играе още за Черно море и Етър, а сред най-любопитните тимове в странство са румънският Астра (Плоещ), македонският ФК Турново, гръцкият Панелефсиниакос, турският Велимешеспор, кипърският Омония (Арадипу), както и неколкоседмичен пробен период във френския Тур. През миналата година се завърна на родна земя като част от тима на Литекс в Северозападната Трета лига, а през настоящия сезон вече е играещ помощник-треньор на Борислав (Първомай). След изиграването на срещите първата половина на кампанията ексцентрикът има шест попадения на сметката си.
Здравко Чавдаров (Раковски)

Роденият в Смолян вратар е юноша на Марица, но прави първите си крачки в професионалния футбол в родния си град – с тима на Родопа. След четири години в отбора преминава в новака в “А” група Сливен. След силен сезон край “сините камъни” Чавдаров е част от квартета, който сменя стадион “Хаджи Димитър” с “Българска армия”. Заедно с него към ЦСКА заминават още Иван Стоянов, Костадин Стоянов и Коста Янев.

Независимо какъв вид спорт харесвате, залозите на bet365 имат какво да предложат. Независимо дали става дума за футбол, тенис, баскетбол, хокей на лед, бейзбол, крикет, голф, конни надбягвания, хрътки. Всичко е на разположение в bet365 залози за вас.

В допълнение, Bet365 излъчва на живо над 50 000 събития годишно, които са достъпни за всички потребители. Задължително условие е, че трябва да имате достатъчно средства в сметката си, за да покриете минималния залог.

И едно съоръжение за потребителите на Bet365. Една от функциите, предлагани от конзолата на живо, е да преместите събития в секцията Предпочитани. Намира се в горния ляв ъгъл на екрана. Така че, когато се интересувате от дадена среща, не е нужно непрекъснато да я търсите при другите.