Камерун 1-1 Австралия

Наказанието за втората половина на Марк Милиган означаваше, че Австралия и Камерун трябваше да се класират за 1: 1 в Конфедеративната купа в Санкт Петербург.

И двете страни преследваха победа, след като загубиха отварящите си фигури в група Б, но мачът от край до край се видя, че двата отбора се отказват един от друг и ефективно прекратяват шансовете си за прогресиране.

Андрю Ангуаса отвори резултата в първата половина на прекъсването, след като се отправи към дългата топка от защитника Майкъл Нгадеу-Нгадуй, който разкри най-високото крило на Австралия, преди да удари топката над вратата на вратаря Матеу Райън.

Олово обаче беше краткотрайно, тъй като Алекс Герсбах беше свален в района и Милиган изпрати точният удар с прецизност, след като съдията за видеоконференция (VAR) беше управлявал в полза на Австралия.

И двете страни пропуснаха добри шансове да спечелят мача късно, като крайният резултат в крайна сметка не помага на нито една страна в търсенето на квалификация от групата.

Австралия направи по-уверено начало на гърба на тесен 3-2 поражение в Германия и можеше да продължи напред във втората минута, когато Роби Крусе стреля по улиците на Фабрис Ондоа.

Винсент Абубакар изглеждаше заплашително да влезе зад защитата на „Футбороуос“ и да разби волейбол в страничната мрежа, преди да удари свободен удар в стената, докато Камерун влезе в мача.

След като заплаши на прекъсването, Камерун най-накрая пое водачеството, когато Нгадеу-Нгаджий удари дълга топка в дясната канал и Ангусиса избяга на Милош Дегенек достатъчно, за да стигне до топката и да изстреля първия международен отбор покрай Райън.

Томи Юрич трябваше да се изравни с няколко минути след началото, но стреля от шест ярда, след като беше избран от Матю Леки вдясно, но червените му очи бяха пощадени, когато Герсбах се спусна в района, преди да бъде повален от Ърнест Мабука.

VAR показа, че оригиналното решение на съдията е справедливо и Милиган поведе с 1: 1, за да удари точен дузпа в долния ляв ъгъл.

Абубакар имаше няколко възможни шансове да спечели победата късно и да се отправи от 12 ярда, преди да закара половин волел само с пет минути, за да отиде, докато Камерун изглеждаше, че ще изстреля топлината.

Тим Кейхил, който прави 99-ия си външен вид за Австралия, бе представен в опит да промени играта, но той беше гладен за служба, тъй като широките мъже се бореха да осигурят качеството, тъй като играта завърши всички квадратни.