ГРУБОСТИ, НЕРВИ И ДВА ЧЕРВЕНИ КАРТОНА ПРОВАЛИХА ЧЕЛСИ

Челси започна защитата на титлата си с провал на “Стамфорд Бридж”. Отборът на Антонио Конте загуби с 2:3 домакинството си на Бърнли. Лондончани завършиха мача с девет човека, след като капитанът Гари Кейхил бе изгонен за опасно влизане още след 13 минути игра, а към края Сеск Фабрегас също получи червен картон за грубо нарушение.

След като получиха първия гол, играчите на “сините” се изнервиха и започнаха да демонстрират това с остри влизания и оспорвания на съдийски решения.

Две попадения на Сам Воукс и страхотен гол на Стивън Уорд донесоха преднината на гостите до почивката. Алваро Мората се появи в игра през второто полувреме и успя да дебютира във Висшата лига с гол в 69-ата минута. Испанецът имаше решителен принос за промяната в играта на Челси. Той асистира за попадението на Давид Луис две минути преди края.

Рекордната покупка на Челси Алваро Мората остана на резервната скамейка, а атаката водеше Миши Батшуай. 20-годишният атакуващ полузащитник Джереми Бога бе сред титулярите. Антонио Конте бе избрал четирима юноши да бъдат на пейката, като веднага се появиха спекулации, че иска да покаже на ръководството, че не разполага с достатъчно играчи.

Антонио Рюдегер направи своя дебют, но едва ли ще го запомни с нещо добро, тъй като защитата на “сините” изглеждаше неориентирана и много далеч от нивото, демонстрирано през миналия сезон. Гари Кейхил, който наследи капитанската лента от Джон Тери, не поведе тима по най-добрия начин с ранния червен картон, въпреки че останаха съмнения дали нарушението заслужаваше изгонване.