Брайтън – Манчестър Сити 0:0, гледайте тук

Един от фаворитите за титлата през новия сезон в Премиър лийг – Манчестър Сити, започва кампанията с гостуване на новака Брайтън. Новите попълнения Едерсон, Кайл Уокър и Данило стартират като титуляри за „гражданите“. Бернардо Силва е на скамейката за началото, а другото ново попълнение – Банжемен Менди, е контузен.

Габриел Жесус и Серхио Агуеро започват заедно в атака.

Мат Райън, Дейви Прьопър, Паскал Грос, Маркус Зутнер и Айзая Браун дебютират за Брайтън.

„Гражданите“ доминираха напълно през първата част, като селекцията на Пеп Гуардиола владееше топката в 77% от времето, но трудно създаваше чисти положения. В 27-ата минута Габриел Жезуз все пак успя да прати топката във вратата на „чайките“, но попадението правилно бе отменено заради игра с ръка на бразилеца. В 34-ата минута пък Мат Райън показа страхотен рефлекс и спаси удар с глава отблизо на Жезус.

Брайтън се защитаваше много добре, като дебютантът в Премиър лийг опита едва две-три контраатаки преди почивката.

В 52-рата минута ново попадение на Жезус бе отменено заради засада на Давид Силва, който асистира на бразилеца. Много скоро след това Серхио Агуеро стреля много опасно, но встрани от вратата. В 56-ата минута Брайтън създаде първата чиста опасност пред вратата на Едерсон. Корнер пред вратата на Едерсон доведе до известно разбъркване, завършило с удар по земя на Дъфи. Топката обаче профуча покрай страничната греда. Скоро след това последва втори ъглов удар, след който Едерсон изпусна топката, но този път Прьопър стреля встрани.